Mijn naam is Esther Nierop en ik ben een gedreven, gepassioneerd en geboren pedagoog.  Al vanaf het begin van mijn adolescentie ben ik geïnteresseerd in het gedrag van kinderen. Gefascineerd door hun blik op de wereld wandelde ik vroeger al met ze mee en leerde de wereld zien zoals zij deze beleefden. Naarmate ik ouder werd en ging studeren - niet verrassend koos ik voor de opleiding tot Sociaal Pedagogisch Hulpverlener - keek ik letterlijk mee achter diverse voordeuren. Daar was ik getuige van de oneindige strijd waarin gezinnen zich kunnen bevinden. Als pleegmoeder zag ik de machteloosheid van ouders die hard werkten en het toch niet altijd voor elkaar kregen om hun kind te bieden wat het nodig had. Kortom: de praktijk boeit me en heeft me geleerd dat ouders moeite kunnen hebben met de opvoeding. 

 

Ook ben ik me steeds meer gaan interesseren in de manier van waarnemen zoals mensen met autisme dat doen. Met behulp van mijn ervaring en scholing heb ik me doorontwikkeld als autismedeskundige. 

 

Nu begeleid ik, met behulp van die methodiek, gezinnen van overleven naar leven.