Gastenboek

 

Commentaren: 12
 • #12

  Lisa (donderdag, 10 september 2020 12:12)

  Een jaar geleden kwam Esther in ons gezin. Aanvankelijk startte we met de vraag welke gericht was op het reduceren van de boosheid van onze zoon. Door de gesprekken met Esther kwamen we al snel uit op de oorzaak achter zijn gedrag en deze bleek te zitten in het missen van de verbinding tussen ons als ouders. De gesprekken waren pittig en emotioneel en onze zoon bleek onze spiegel te zijn. We zijn Esther ontzettend dankbaar dat zij ons heeft stil weten te zetten, en de eenheid die miste kunnen we nu omarmen.

 • #11

  Stijn (dinsdag, 12 november 2019 09:56)

  De afgelopen paar jaar heb ik begeleiding gekregen van Esther waarna wij het traject een paar maanden geleden hebben afgerond. Ik heb met Esther veel dingen behandeld. Ze heeft me begeleid in het zelfstandig worden in het huishouden, financiën, en vele andere zaken. Maar ook konden we het over luchtige dingen hebben zoals vakanties of het weekend. Het was altijd super om weer gezellig een uurtje met haar te kunnen praten. Ze heeft mij met deze gesprekken ontzettend goed kunnen helpen om alle chaotische gedachten in mijn hoofd te kunnen relativeren en rust te scheppen. Het fijne aan de afspraken was dat we altijd eerst begonnen met praten en dat we dan vanzelf in de dialoog op struikelblokken of moeilijkheden kwamen die ik in het dagelijks leven. Ik ben ontzettend dankbaar voor alle dingen die ik met behulp van deze gesprekken over mezelf te weten ben gekomen en hoe hiermee om te gaan.

 • #10

  Emma (vrijdag, 18 oktober 2019 09:33)

  Er is een hoop op mij afgekomen de afgelopen jaren - de studie hbo Vormgeving, ptss en een ziek familielid- waardoor mijn hoofd een puinhoop is geworden. Het blokkeerde zelfs de dagelijkse activiteiten.
  Door goed te luisteren, door te vragen, de kern te noteren en gepast advies te geven; weet Esther rust en duidelijkheid terug te brengen in mijn hoofd. Al na één gesprek gaat het een stuk beter. Ik vind het een fijne gedachte dat ik op Esther terug kan vallen.

 • #9

  Wim en Tineke (maandag, 14 oktober 2019 21:29)

  Vandaag het laatste afrondend gesprek gehad met Esther. Na jaren van zorgloket naar zorgloket te hebben gelopen kwamen we voor onze zoon (nu 29 jaar) met de diagnose Asperger in contact met Esther. Inmiddels hebben zowel wij ouders als onze zoon 2 jaar begeleiding gehad in de vorm van keukentafelgesprekken. Zowel onze zoon als wij hebben praktische tips gekregen hoe om te gaan met zijn beperking. Door deze gesprekken leerden wij onze zoon beter begrijpen.

 • #8

  Anneke (zondag, 03 februari 2019 23:18)

  Esther heeft onze zoon (23 jaar ASS) gedurende een periode van 1,5 jaar voorafgaand aan zijn Begeleid Zelfstandig Wonen-traject begeleid.

  Het betrof een intensieve periode. Met geduld en extreme duidelijkheid heeft Esther zijn vragen beantwoord; hem geholpen met het bieden van overzicht m.b.t. zijn verhuizing; zijn gedachtengang (de kenmerkende "zwart/wit" uitersten) verhelderd; is ze standvastig gebleven in zijn plotseling opkomende pieken en dalen en heeft ze o.a. ondertiteld welke invloed het hebben van verkering heeft op je sociale contacten.

  Als ouders was Esther ons tot grote steun. Behalve antwoorden geven; hulp, troost en een rustmoment bieden, konden we ook even ontspannen, samen lachen en weer vol vertrouwen en goede moed de week ingaan.

  Wij bevelen Esther van harte aan.

 • #7

  Yvonne (zaterdag, 03 november 2018 07:48)

  Twee jaar geleden werden we doorgestuurd naar Esther , eerst via de telefoon contact en even later afspraken thuis.
  Voor mijn zoon van vier kregen we hulp die autisme heeft.
  Esther was duidelijk in haar contact en advies geven.
  Omdat we al hiervoor hulp hadden van iemand anders was het even omschakelen.
  Er kwam al snel een klik, het was vertrouwd dat ze iedere week voor mijn zoon kwam.
  Mijn zoon Bart vond het ook leuk als ze er was.
  Een keer in de zes weken kregen we ouder gesprek hierin werd besproken over hoe we Bart goed kunnen volgen, maar ook de basis van autisme, het was een lang proces.
  Maar ook het advies als gezin, wat doen we als Bart dit doet, of wat doen we als partners van elkaar, hoe kunnen we samen Bart goed volgen in zijn driftbuien.
  Het was best zwaar want je kwam steeds meer nieuwe dingen tegen in het gedrag van Bart, en als we het ene onder de knie hadden, kwam het volgende probleem, maar het oude kwam ook weer terug.
  Je bleef in een soort cirkel rond hangen, en dat was best moeilijk.
  Maar ondanks dat kon ik altijd bij Esther terecht, ze was altijd bereikbaar.
  Ik kreeg dan advies voor Bart maar niet alleen dat,als ik het even zelf moeilijk had kon ik goed met haar praten, ik voelde me op mijn gemak.
  Nu na twee jaar is het afgerond, en als ik hiernaar terug kijk vond ik haar een super coach,waar ik heel fijn aan terug denk.

 • #6

  Daniëlle (woensdag, 20 juni 2018 12:28)

  Wij, ouders van een zoon met autisme, hadden Esther nodig om nog even de puntjes op de 'i' te krijgen op het gebied van auti-communicatie. Ze heeft ons geholpen van onbewust- naar bewust bekwaam te komen. Esther is een prettig persoon in de omgang. Ze geeft duidelijk advies en blijft altijd respectvol. Ze is voor ons zeer waardevol geweest en we raden haar zeker aan!

 • #5

  Laetitia van der Lans (maandag, 01 januari 2018 21:42)

  De afgelopen jaren hebben we geleerd wat autisme is en hoe we daar als gezin mee om kunnen gaan. Met vallen en opstaan lukt het ons om structuur en duidelijkheid te geven aan onze zoons. Sinds dit schooljaar is onze jongste zoon naar het speciaal onderwijs gegaan en dat heeft hem zo goed gedaan. Eerst stond zijn en ons leven bol van de frustraties en nu bloeit hij open als een bloem. Hij krijgt de kans om te groeien en te bloeien, hij ontwikkelt zijn creativiteit, is vrolijk, grappig en zegt tegenwoordig gewoon 'ja' op een vraag! Het is ook mooi om te zien dat hij zelf inziet wat hij nodig heeft wanneer het even te veel wordt. Dan gaat hij even naar een rustige plek en kan dat ook zelf benoemen. Natuurlijk slaan wij de plank nog wel eens mis en ontploft hij nog wel eens, maar dat zijn nu uitzonderingen terwijl het voorheen een doorlopende situatie was. Esther heeft ons hier twee jaar lang in begeleidt, wat hebben we veel van haar geleerd.

 • #4

  Jenny (donderdag, 30 november 2017 23:19)

  De kracht van Esther is verbinding zoeken en duidelijkheid. Door haar heldere en duidelijke communicatie komt ze snel to the point en kan ze je veel inzicht geven in de communicatie en blokkades. Ze helpt je op een snelle praktische manier de verbinding tussen jou en je kind te herstellen, aansluitend bij je eigen behoeften.

 • #3

  Maran (donderdag, 22 juni 2017 20:08)

  Een woord TOPPER! Zeker aan te raden! Respectvol, fijn in omgang en veel ervaring.

 • #2

  Ingeborg (vrijdag, 16 juni 2017 21:12)

  Wij hebben Esther leren kennen als autisme-deskundige d.m.v thuisbegeleiding.
  Wij hebben de begeleiding door Esther als zeer prettig ervaren. Ze heeft door haar ruime ervaring, ons de juiste tools aan kunnen reiken, hierdoor zijn wij met ons gezin van 'overleven' naar 'leven' gegaan.

 • #1

  Tim en Mariska van der Kleij (maandag, 05 juni 2017 09:33)

  Esther heeft ons ontzettend goed geholpen met onze dochter die autisme heeft. Vooral het coachen on the job was voor ons echt een eye opener. We hebben hier veel van geleerd. Door de methode die Esther toepast, hebben we nu handvatten gekregen hoe we het beste met onze dochter kunnen omgaan. Esther is een zeer prettig persoon in de omgang, is heel duidelijk en pakt het probleem bij de kern aan! Bedankt Esther voor al je hulp!